ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК «МАЛИХ» ПОЛІВ ОПРОМІНЕННЯ У ПРОМЕНЕВІЙ ТЕРАПІЇ - Ovsiienko, Oleg (Вісник Київського політехнічного інституту. Серія Приладобудування, 2014)
З поширенням променевої терапії для лікування онкозахворювань та більш ефективного лікування з’являються нові вдосконалені технології, такі як променева терапія з модульованою інтенсивністю, об’ємна дугова терапія та стереотаксична радіохірургія. Всі ці методики дозволяють підводити дозу «малими» полями опромінення з розмірами менше 3х3 см2,коли досягається гомогенний розподіл дози по всій пухлині та максимально зберігають критичні органи. В роботі експериментально досліджено «малі» поля опромінення та визначено типи детекторів, що забезпечують найкращу точність вимірювань при різних енергіях фотонів.