МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ ПРОСТОРОВОЇ РОЗДІЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ МЕДИЧНОГО ТЕПЛОВІЗОРА - Al-Mzirawi, Ahmed Malik L.; Kolobrodov, Mykyta; Pinchuk, Bogdan (Вісник Київського політехнічного інституту. Серія Приладобудування, 2014)
Дана стаття присвячена вирішенню проблеми узгодження аберацій об’єктива і геометричних параметрів МПВ. На базі профілакторію НТУУ «КПІ» проведена оцінка впливу радіуса кружка розсіювання об’єктива і періоду матриці приймача випромінювання на якість тепловізійного зображення, розглядаючи узгодження МПФ об’єктива і матричного приймача випромінювання. Було розглянуто два критерії узгодження МПФ об’єктива і МПВ для медичного тепловізора. Для порівняння якості тепловізійного зображення було запропоновано використовувати ефективну просторову смугу пропускання тепловізора. Відповідно до критерію узгодження, було виявлено, що ефективним являється використання в тепловізорі об’єктива що дифракційно обмежений замість абераційного об’єктива. А також, показано, що суттєвим є використання в тепловізорі мікроболометричної матриці з меншим періодом пікселів.