ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ГІРОМАГНІТНОЇ КУРСОВЕРТИКАЛІ ПРИ МАГНІТНИХ ЗБУРЕННЯХ - Klishta, Alla; Nesterenko, Oleg (Вісник Київського політехнічного інституту. Серія Приладобудування, 2014)
Під час дії на гіромагнітну курсовертикаль магнітних збурень корекція датчиків кутової швидкості (ДКШ) за сигналами магнітометрів стає хибною. Виникає необхідність вимкнення магнітної корекції під час збурень. Недоцільним є вимкнення корекції при високочастотних магнітних збуреннях, а також вимкнення корекції на довгий час, що приводить до накопичення похибки. Необхідно знайти деякий компроміс у вимкненні магнітної корекції. З метою усунення вказаних недоліків, у даній роботі запропоновано алгоритм автоматичного вимкнення корекції ДКШ з використанням смугового фільтру та досліджено вибір параметрів цього фільтру. Представлено два підходи до вибору параметрів фільтру: для забезпечення заданої якості перехідного процесу та для забезпечення необхідної смуги пропускання. Наведено результати експериментальних досліджень курсовертикалі з використанням запропонованої методики