НАЛАШТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ПІД-ЗАКОНА В РЕГУЛЯТОРАХ ТЕМПЕРАТУРИ - Khudyakova, Ludmila A.; Shovgenyuk, Uri V.; Stashkevich, Vladimir F.; Kulakhmetov, Dmitryi R. (Вісник Київського політехнічного інституту. Серія Приладобудування, 2016)
Пропорційно-інтегрально-диференціальний закон регулювання (ПІД-закон) останнім часом знайшов широке застосування в промислових системах автоматичного регулювання. Його перевагою є висока точність підтримування параметрів об’єкта регулювання. До недоліків ПІД-закона можна віднести складність технічної реалізації та налаштування в промислових умовах. Однак в останній час на ринку промавтоматики з’явилися достатньо надійних та перешкодостійких малогабаритних пристроїв, які дозволяють реалізувати ПІД-закон управління. В даній статті описані відношення для параметрів Під-закону в у мовах промислових застосувань, а також розглянуті алгоритми автоматичного розрахунку параметрів. Таким чином застосування сучасних мікропроцесорних регуляторів с автоматичним розрахунком параметрів дозволяє розширити сферу застосування ПІД-закону в пристроях промислової автоматики.