МЕТОД БЕЗКОНТАКТНОГО КОНТРОЛЮ ТЕМПЕРАТУРИ - Shlykov, Vladislav; Danilova, Valentyna (Вісник Київського політехнічного інституту. Серія Приладобудування, 2015)
У роботі проаналізована проблема зменшення шумів в ІЧ зображеннях. Однією з проблем є зашумлення корисного сигналу при роботі матричних фотоприймальних пристроїв (МФПП). Можливості зменшення геометричних шумів розглядаються як на апаратному, так і на програмному рівні. У цій роботі зроблено акцент на боротьбу з геометричними шумами на програмному рівні. Сутність реалізованого методу полягає у введенні двовимірного малоамплітудного сканування зі спеціально підібраним законом, за яким матриця ФПЕ зміщується щодо зображення, реєстрації відповідної послідовності кадрів та їх цифрова обробка. Саме двовимірне сканування дозволяє вирішити проблему безеталонного зменшення геометричного шуму за сигналами сцени.