ОПТИЧНИЙ ДАТЧИК ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ ПРЕДМЕТІВ - Khudyakova, Ludmyla; Stashkevich, Volodymyr; Kusik, Konstantyn (Вісник Київського політехнічного інституту. Серія Приладобудування, 2015)
Оптичні датчики найшли широке застосування в системах промислової автоматики для розв’язання задач зв’язаних з виявленням об’єктів. Перевагами оптичних датчиків є низька вартість і простота реалізації. Недостатками оптичних датчиків є сильна залежність від рівня зовнішнього освітлення і температурна нестабільність. В даній статті пропонується принцип реалізації оптичного датчика з використанням інфрачервоного випромінювання. Це ускладнює технічну реалізацію оптичного датчика, але дозволяє усунути залежність порогу спрацювання від рівня зовнішнього освітлення і зменшити залежність від температури зовнішнього середовища і розширити сферу застосування оптичних датчиків.