ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ ПРИСТРІЙ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ МІКРОКОНТРОЛЕРІВ СІМЕЙСТВА AVR

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20535/1970.50(2).2015.57779

Ключові слова:

мікроконтролерна техніка, системи контролю, програмування

Анотація

Бурний розвиток сучасної мікроелектроніки сприяє широкому впровадженню мікроконтролерної техніки в системи неруйнівного контролю та діагностики. Разом з тим, широкий асортимент запропонованої мікроконтролерної техніки на ринку породжує проблему практичної підготовки фахівців. У статті пропонується пристрій, що дозволяє засвоїти основні принципи розробки і програмування мікроконтролерів сімейства AVR корпорації Atmel. В основі запропонованого пристрою лежить мікроконтролер, який є самим оптимальним у співвідношенню ціни і набору функцій, що реалізуються. Схематично мікроконтролер з’єднаний з рядом периферійних пристроїв, які дозволяють йому максимально проявити свої можливості і реалізувати активну методику навчання. Експериментальна перевірка запропонованого пристрою показала його працездатність та ефективність навчання на прикладі складеної системи контролю температури. 

Посилання

N.N. Bondina, A.E. Filatova. Komp'juternaja vizualizacija v ul'trazvukovoj diagnostike. Har'kov, «SPDFA Kramarenko V.V.», 2005. - 176 p. (Russian)

V.V. Gostjushkin, V.L. Kovalenko, N.Je. Kosyh i dr. Metody povyshenija jeffektivnosti komp'juternyh avtomatizirovannyh tehnologij v zadachah radionuklidnoj diagnostiki. Vrach i informacionnye tehnologii, 2013, № 6, pp. 42–48. (Russian)

Magda Ju.S. Mikrokontrollery PIC 24: arhitektura i programmirovanie. Moscow, DMK Press. - 240 p. (Russian)

Marton Dzhon. Mikrokontrollery AVR. Vvodnyj kurs. Perevod s angl. Moscow, Izd. dom «Dodjeka». 2006. 247 s. (Russian)

http://www.efo.ru/doc/Atmel/Atmel.pl?2086

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-25

Як цитувати

[1]
A. Protasov і A. Dugin, «ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ ПРИСТРІЙ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ МІКРОКОНТРОЛЕРІВ СІМЕЙСТВА AVR», Bull. Kyiv Polytech. Inst. Ser. Instrum. Mak., вип. 50(2), с. 133–138, Груд 2015.

Номер

Розділ

АВТОМАТИЗАЦІЯ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛІЗАЦІЯ ПРИЛАДОБУДУВАННЯ